Beiset overflate

 

 

Vannbeiser

Vannbeisene gir ofte de fineste strukturen og fargespillet i overflaten. Beisene er laget av fargepulver som er oppløst i vann. De fremhever mønsteret i fineret og gir en fin glød. Enkelte fete treslag kan gi mindre forstyrrelser i beisbildet, da fettet ikke lar beisen trenge jevnt inn i treet.

Lakkbeiser

Disse beisene er laget av fargepulver som er oppløst i fortynnet lakk eller tynner. Disse beisene gir ikke like fine beisbilder som vannbeisene. De er derimot ofte bedre på fete treslag, og har den fordelen at de tørker fortere, og at de ikke gir fiberreisning slik som vannbaserte beiser gir.

Spritbeiser

Beispulver som er oppløst i sprit. Disse beisene gir bedre beisbilde på fete treslag enn vannbeisene. Spriten gjør at det biter bedre på fete overflater.

Beiser er brukte til å forandre fargene på det opprinnelige treet. Dette gjør at det er uendelige muligheter til å tilpasse fargen til et bestemt ønske. Likevel så utpeker det seg forskjellige standardfarger på de forskjellige tresortene. Det finnes flere varianter av beisene. Dette er noen av de mest benyttede. Beiser må alltid overlakkes med klar lakk.